logo beweegpraktijk oud west nijmegen

Cursussen Therapeuten Contact/Afspraak Tarieven
bekkenbodembekkenbodem
knie

Actieve revalidatie

Actieve revalidatie is in te zetten bij een blessure of na een operatie van het bewegingsapparaat, (bijvoorbeeld totale knie, totale heup, kruisbanden, menisci, fracturen, hernia et cetera) en is een belangrijk deel binnen het herstelproces. Het heeft tot doel het verhogen van de fysieke belastbaarheid, het trainen van vaardigheden zoals in de thuis-, werk-, en sportsituatie en het verbeteren van coördinatie, spierkracht en uithoudingsvermogen.

Bij Actieve revalidatie gaat het erom, om de belastbaarheid weer terug te brengen naar het niveau van voor de blessure of liever zelfs hoger. De belastbaarheid verhogen is altijd het hoofddoel voor revalidatie.

Om de belastbaarheid werkelijk te verhogen is alleen actieve therapie een oplossing. Passieve maatregelen kunnen in uitzonderlijke gevallen, als begeleiding van de therapie gezien worden, maar zullen echter nooit in staat zijn de effectieve belastbaarheid naar een hoger niveau te brengen. Passieve therapie zoals manuele therapie, osteopathie, chiropractie, taping, et cetera zijn vormen van therapie, welke alsbegeleiding veelal mogelijk (en soms zelfs nuttig kunnen zijn) maar zonder structurele training nooit tot een langdurig resultaat leiden.

<< terug naar overzicht


algemene voorwaarden | partners | links