logo beweegpraktijk oud west nijmegen

Specialisaties Therapeuten Contact/Afspraak Tarieven

…daar buiten loopt een schaap…
een cursus voor mensen met slaapproblemen

“Slaap is als een duif die bij je hand is neergestreken en daar blijft zitten zolang niemand op hem let; probeer je hem te pakken, dan vliegt hij weg”
Victor E. Frankl, neurloog/psychotherapeut

In 6 bijeenkomsten leert u door inzicht, praktische tips en oefeningen, weer goed te slapen. U leert hoe u kunt stoppen met piekeren en weer uitgerust wakker wordt.
Herkent u dit? je kunt niet slapen, je wilt graag slapen, je maakt je zorgen over niet slapen, je gaat steeds meer moeite doen om te slapen, er wordt van alles van stal gehaald om toch te slapen en door al die aandacht en moeite raak je het gewoon lekker in bed gaan liggen en in slaap vallen helemaal kwijt, dus je kunt niet slapen…

In de cursus …daar buiten loopt een schaap…. leert u deze vicieuze cirkel te doorbreken.
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat acute slapeloosheid vaak wordt veroorzaakt door stressvolle gebeurtenissen, zoals het overlijden van een dierbare, een hoge werkdruk, een conflict, een operatie of economische moeilijkheden. Stress leidt tot een hogere hersenactiviteit en dit is nu juist de grootste vijand van het ontspanningsproces dat de hersenen nodig hebben voor de slaap. Hoewel een periode van slapeloosheid vaak vanzelf weer over gaat, kunnen slaapproblemen ook blijven aanhouden. Verstoring van de biologische klok, teveel stresshormonen in het lichaam, negatieve en ineffectieve gedachten houden de slapeloosheid in stand.

Deze cursus is gericht op het verbeteren van je slaap en gaat in op alle factoren die samen de basis vormen voor een gezond slaappatroon.
Je krijgt gratis toegang tot een website met ondersteunende informatie, mindfulness- en ontspanningsoefeningen, opdrachten en tips. Thema’s die aan de orde komen: Balans, Rust, Gezond Leven, Grip op Gedachten, Loslaten Focus op Slapen, Ritme en Regels, Do’s en Dont’s rondom slaap en indien nodig een slaapschema om de slaap te reguleren.

Kosten
Deelname bedraagt 250,- inclusief individuele intake, cursusmateriaal en toegang tot de website. Mogelijk vergoedt je zorgverzekeraar de kosten. Overleg hierover altijd met de docent. Individuele slaapbegeleiding is ook mogelijk en valt onder de algemene oefentherapie en wordt uit de aanvullende verzekering van de zorgverzekering vergoed.

Cursusdata
De cursus bestaat uit een individuele intake en 6 groepsbijeenkomsten van 1,5 uur. De cursus wordt meerdere keren per jaar op diverse tijden en diverse locaties gegeven. Maximaal 8 deelnemers per cursus

Kijk voor de data van de geplande cursussen op www.daarbuitenloopteenschaap.com

U kunt ook informeren en aanmelden bij Beweegpraktijk Oud West, Oefentherapeut Cesar Dip Dibbets, info@beweegpraktijkoudwest.nl, 024-3784688 / 06-44662002.

De cursus wordt gegeven door Dip Dibbets: Op het gebied van slaaptherapie is zij specifiek geschoold in het Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe, het Sounder Sleep System en aangesloten bij het SlaapSlim netwerk van slaapoefentherapeuten.(www.slaapslim.nu)

<< terug naar overzicht


algemene voorwaarden | partners | links