logo beweegpraktijk oud west nijmegen

Cursussen Therapeuten Contact/Afspraak Tarieven
schouder
pols

Sensory en Mobilizing Awareness

Als kind leren we vanzelf een optimaal bewegingspatroon. Door pijn, blessures, spanning kan dit natuurlijke patroon worden verstoord en leiden tot aanpassingen in ons bewegingsgedrag waar we op den duur meer last dan profijt van hebben.

In het werk met simpele activiteiten: lopen, staan, zitten, luisteren, ademen, ons naar de ander richten, kunnen we weer contact maken met de vanzelfsprekende aangeboren kracht van ons organisme om te helen en in balans te komen.

De oefeningen zijn eigenlijk experimenten waarin we nieuwsgierig op elk subtiel detail letten en zo kunnen waarnemen hoe we soms hard werken en veel overbodige spanning maken, onszelf moe maken. Maar ook de bevrijding kunnen ervaren als we echt los kunnen laten. We onderzoeken de invloed van de zwaartekracht en onze ademhaling, twee krachten die in een continue samenspel ons levendig en energiek houden.
Zo "resetten" we moeiteloos onze natuurlijke mogelijkheden van bewegen. Kenmerkend voor beide methode is het richten van de aandacht op alle details van de totale beweging en hoe men dit voelt in het lichaam voor, tijdens en na de oefeningen (Mindful bewegen). Dit helpt de geest te ontspannen door in het 'hier en nu' aanwezig te zijn en niet nog half bezig met beslommeringen van gister en morgen.

Sensory en Mobilizing Awareness is lichaamswerk gebaseerd op mindfulness met als invalshoek de taal van het lichaam en onze zintuigen. Het helpt ons te bevrijden van onze vaste gewoontepatronen die letterlijk en figuurlijk onze bewegingsmogelijkheden beperken.

Klik hier voor de cursusdata

<< terug naar overzicht


algemene voorwaarden | partners | links