logo beweegpraktijk oud west nijmegen

Cursussen Therapeuten Contact/Afspraak Tarieven

Begeleiding bij slaapproblemen

“Slaap is als een duif die bij je hand is neergestreken en daar blijft zitten zolang niemand op hem let; probeer je hem te pakken, dan vliegt hij weg”
Victor E. Frankl, neurloog/psychotherapeut

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat acute slapeloosheid vaak wordt veroorzaakt door stressvolle gebeurtenissen, zoals het overlijden van een dierbare, een hoge werkdruk, een conflict, een operatie of economische moeilijkheden. Stress leidt tot een hogere hersenactiviteit en dit is nu juist de grootste vijand van het ontspanningsproces dat de hersenen nodig hebben voor de slaap. Hoewel een periode van slapeloosheid vaak vanzelf weer over gaat, kunnen slaapproblemen ook blijven aanhouden.
Verstoring van de biologische klok, teveel stresshormonen in het lichaam, negatieve en ineffectieve gedachten houden de slapeloosheid in stand. De begeleiding is gericht op het verbeteren van je slaap en gaat in op alle factoren die samen de basis vormen voor een gezond slaappatroon:

Dip Dibbets geeft begeleiding bij slaapproblemen, individueel en in groepsverband (zie cursussen) Op het gebied van slaaptherapie is zij specifiek geschoold in het Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe, het Sounder Sleep System en aangesloten bij het SlaapSlim netwerk van slaapoefentherapeuten. (www.slaapslim.nu)

Meer informatie over de cursus en cursusdata: www.daarbuitenloopteenschaap.com

<< terug naar overzicht
algemene voorwaarden | partners | links