Over ons

Wij, Jeanine van de Vis (oefentherapeut Cesar) en Lenette (oefentherapeut Mensendieck), staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Ook zijn wij aangesloten bij het regionale Kwaliteitsnetwerk KNOT 024, het Landelijk Netwerk Chronische Pijn, het landelijke SOLK netwerk en het regionale netwerk Psychosomatiek.

Naast de houdings- en bewegingstherapie hebben wij ons gespecialiseerd in de behandeling van psychosomatische klachten en veel deskundigheid opgebouwd op het gebied van adem- en ontspanningstherapie. Inzichten en technieken uit meerdere methoden waarin wij gespecialiseerd zijn, worden gecombineerd in de therapie op maat.

Ik ben Jeanine, wonend in Barneveld met mijn man en 2 prachtige dochters. Als oefentherapeut Cesar help ik graag cliënten het creëren van een actief en bewust houdings- en bewegingspatroon. In 2009 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Cesar en inmiddels ben ik gegroeid tot een oefentherapeut met een krachtige missie. Een breed scala aan niet alleen opleidingen, maar vooral aan passie en ervaring maakt het mogelijk om resultaat te behalen bij cliënten.

Tijdens mijn stage in 2008 kreeg ik te maken kreeg met actieve revalidatie volgens het PRT systeem; Physical Rehabilitation Training van het International Academy for Sportscience. Aangezien ik in mijn jeugd fanatiek op landelijk niveau aan westrijdzwemmen heb gedaan, maakte de koppeling van oefentherapie met sport en actieve revalidatie voor mij het plaatje compleet en heb ik hier echt mijn passie in gevonden. In de afgelopen jaren heb ik meerdere opleidingen en cursussen gedaan om mijn kennis binnen de oefentherapie en training te vergroten. Wat ik merkte is dat veel klachten gepaard gaan met stress, spanning en overbelasting en dat dit vaak een beperking is voor het herstel. Dat is de reden dat ik nu psychosomatisch oefentherapeut ben.

Opleidingen en specialisaties

  • Psychosomatische Oefentherapie – aangesloten bij Netwerk Psychosomatiek Nijmegen
  • Slaap oefentherapeut voor volwassenen en kinderen
  • International Academy for Sportscience: Physical Rehabilitation Trainer
  • Bewegen bij mensen met coronaire aandoeningen en hartfalen
  • Chronisch Pijn – aangesloten bij Netwerk Chronische pijn
  • ABC Diabetes: Cultuursensitieve zorgverlening en leefstijlbegeleiding in de 1e lijn
  • Kinesio Taping fundamentals and advanced
  • Fysiotherapie en leefstijladviseur in de BeweegKuur

Ik stel mij graag aan u voor:

Mijn naam is Lenette van Blooijs en ik ben oefentherapeut-Mensendieck en heb een specialisatie als psychosomatisch oefentherapeut. Daarnaast ben ik slaapoefentherapeut.

Ik vind het belangrijk om mij te blijven ontwikkelen en volg momenteel de opleiding Adem- en Ontspanningstherapie Van Dixhoorn.

In mijn vrije tijd ben ik op de tennis-, en padel baan te vinden.

Per 1 januari 2023 is Beweegpraktijk Oud West samen met Oefentherapie Cesar De Lint als één praktijk verder gegaan. 

Oefentherapie Cesar De Lint heeft 6 therapeuten en 4 andere locaties. Door de fusie biedt de praktijk in een nog groter deel van Nijmegen Noord, Lent en Bemmel patiënten de zorg die zij nodig hebben. Ook kan de praktijk verdere integrale zorg aanbieden tezamen met zorgaanbieders uit uw wijk.