Over ons

Wij, Jeanine van de Vis (oefentherapeut Cesar) en Els van der Heide (oefentherapeut Mensendieck), staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Ook zijn wij aangesloten bij het regionale Kwaliteitsnetwerk KNOT 024, het Landelijk Netwerk Chronische Pijn, het landelijke SOLK netwerk en het regionale netwerk Psychosomatiek.

Naast de houdings- en bewegingstherapie hebben wij ons gespecialiseerd in de behandeling van psychosomatische klachten en veel deskundigheid opgebouwd op het gebied van adem- en ontspanningstherapie. Inzichten en technieken uit meerdere methoden waarin wij gespecialiseerd zijn, worden gecombineerd in de therapie op maat.

Ik ben Jeanine, wonend in Barneveld met mijn man en 2 prachtige dochters. Als oefentherapeut Cesar help ik graag cliënten het creëren van een actief en bewust houdings- en bewegingspatroon. In 2009 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Cesar en inmiddels ben ik gegroeid tot een oefentherapeut met een krachtige missie. Een breed scala aan niet alleen opleidingen, maar vooral aan passie en ervaring maakt het mogelijk om resultaat te behalen bij cliënten.

Tijdens mijn stage in 2008 kreeg ik te maken kreeg met actieve revalidatie volgens het PRT systeem; Physical Rehabilitation Training van het International Academy for Sportscience. Aangezien ik in mijn jeugd fanatiek op landelijk niveau aan westrijdzwemmen heb gedaan, maakte de koppeling van oefentherapie met sport en actieve revalidatie voor mij het plaatje compleet en heb ik hier echt mijn passie in gevonden. In de afgelopen jaren heb ik meerdere opleidingen en cursussen gedaan om mijn kennis binnen de oefentherapie en training te vergroten. Wat ik merkte is dat veel klachten gepaard gaan met stress, spanning en overbelasting en dat dit vaak een beperking is voor het herstel. Dat is de reden dat ik nu psychosomatisch oefentherapeut ben.

Opleidingen en specialisaties

 • Psychosomatische Oefentherapie – aangesloten bij Netwerk Psychosomatiek Nijmegen
 • Slaap oefentherapeut voor volwassenen en kinderen
 • International Academy for Sportscience: Physical Rehabilitation Trainer
 • Bewegen bij mensen met coronaire aandoeningen en hartfalen
 • Chronisch Pijn – aangesloten bij Netwerk Chronische pijn
 • ABC Diabetes: Cultuursensitieve zorgverlening en leefstijlbegeleiding in de 1e lijn
 • Kinesio Taping fundamentals and advanced
 • Fysiotherapie en leefstijladviseur in de BeweegKuur

Ik ben Els van der Heide en woon in Nijmegen Noord met mijn gezin. In 1995 studeerde ik af als oefentherapeut Mensendieck in Amsterdam. Daarna ben ik als oefentherapeut in Indonesië gaan werken op een school voor kinderen met een beperking, een ervaring die ik niet had willen missen. Vervolgens heb ik 5 jaar in een eigen praktijk in Maastricht gewerkt en sinds 2002 heb ik me in Nijmegen Oud West gesetteld. Het werk als oefentherapeut blijft me, ook na ruim 25 jaar ervaring, inspireren. Ik geniet er van om met mensen een stukje ‘mee te lopen’ en vind het mooi om mensen te zien groeien in hun kracht.

Jaarlijks volg ik met veel plezier nascholingen om up to date te blijven. Naast verdiepende nascholingen op gebied van wervelkolomklachten en adem- en ontspanningstherapie, heb ik de opleiding Psychosomatische Oefentherapie afgerond en ben ik geregistreerd als psychosomatisch oefentherapeut. Deze specialisatie heeft mijn hart gestolen. De uitingsvorm van stress in het lichaam via klachten of signalen geeft vaak belangrijke informatie en het leren luisteren naar wat het lichaam te zeggen heeft, geeft veel meerwaarde. Het samen ontdekken hiervan zie ik als een waardevolle speurtocht.

Belangrijkste gevolgde opleidingen/nascholingen

 • Opleiding Psychosomatische Oefentherapie
 • Het behandelen van chronische pijnklachten – lid Netwerk Chronische pijn
 • Ademtherapie volgens de methode van Dixhoorn
 • Nascholing Solk – lid SOLKnet
 • Stress en burnout: CRS-centrum
 • Acceptatie en Commitment Therapie
 • CEG nascholing (Cognitie Emotie Gedrag, limbisch verklaard)
 • McKenzie therapie