Tarieven en vergoedingen

Oefentherapie Cesar en Mensendieck worden vergoed uit de aanvullende verzekering van nagenoeg alle zorgverzekeraars. Het aantal zittingen dat voor vergoeding in aanmerking komt, verschilt per verzekeraar en per pakket. U kunt dit nakijken in de polisvoorwaarden.
www.independer.nl geeft ook informatie over de vergoedingen die de zorgverzekeringen in hun diverse aanvullende pakketten bieden. Deze gaan over fysiotherapie, maar gelden ook voor Oefentherapie. Voor kinderen onder de 18 jaar is vergoeding vanuit de hoofdverzekering geregeld. Het kind hoeft dus niet extra of aanvullend verzekerd te zijn.

Voor patiënten met een chronische aandoening die vermeld staat op een lijst van het ministerie van volksgezondheid, is er vergoeding uit de hoofdverzekering. Alleen de eerste 20 zittingen van de behandeling niet. Die worden betaald uit de aanvullende verzekering. Indien deze niet toereikend is moet u zelf een bedrag bijbetalen. Voor deze behandeling is een verwijzing nodig van de huisarts, specialist of bedrijfsarts. Beweegpraktijk Oud West heeft contracten afgesloten met alle gangbare zorgverzekeraars en daarin tariefafspraken gemaakt. Als u niet (aanvullend) verzekerd bent, of uw budget is op, dan hanteren wij de volgende tarieven:

Intake en onderzoek na screening: € 47,50
Behandeling in de praktijk: € 32,50
Behandeling aan huis: € 47,50
Eenmalig oefentherapeutisch
onderzoek: € 65,00
Intake en onderzoek in de praktijk: € 47,50
Screening: € 17,50
Screening aan huis: € 27,50

Intake en onderzoek na screening
aan huis: € 57,50
Lange behandeling bij complexe
aandoeningen: € 55,00
Lange behandeling bij complexe
aandoeningen aan huis: € 67,50
Psychosomatische oefentherapie in de praktijk: (45 minuten) € 45,00